Innovaatiot uusiutuviin energiaratkaisuihin – kestävämpi maailma

Ilmastonmuutos on yhteinen haasteemme, joka vaatii toimia. Haaste on myös mahdollisuus: se pakottaa meidät ajattelemaan asioita eri tavalla – paremmin – ja tekemään tulevaisuudesta puhtaamman. Energiantuotannon vallankumous on alkanut.

Me Meconetilla olemme jo pitkään toimineet uusiutuvan energian ja kiertotalouden parissa. Uusiutuvan energian osalta keskitymme uusien, innovatiivisten ja energiatehokkuutta parantavien ratkaisujen löytämiseen. Energiantuotannon lisäksi myös energiajärjestelmien valmistamisen hiilijalanjälkeen täytyy kiinnittää huomiota. Siinä jo tuotteiden suunnitteluvaiheessa pystytään tekemään merkityksellisiä asioita tuotannon päästöjen minimoimiseksi.  

Tässäkin tapauksessa yhteistyö on vastaus. Autamme asiakkaitamme suunnittelemaan yhä parempia ja vastuullisempia tuotteita ja näin vaikutamme myös asiakkaidemme hiilijalanjälkeen. Yhdessä voimme muun muassa pienentää raaka-ainekäyttöä, vaikuttaa pinnoitusmenetelmien valintaan ja optimoida pakkausta sekä logistiikkaa.

Teemme myös aktiivisesti työtä oman valmistuksemme hiilijalanjäljen minimoimiseksi ja tavoitteemme on olla hiilineutraali v. 2030 mennessä.

Uusiutuvien energiaratkaisujen innovaatiot keskittyvät seuraaviin osa-alueisiin:

Innovatiiviset tuulettimet ja tuulettimien koteloratkaisut

Ilmanvaihto- ja jäähdytysjärjestelmien kysyntä kasvaa jatkuvasti. Tehokkaat ja korkealaatuiset tuulettimien koteloratkaisut mahdollistavat ilmanvaihtojärjestelmän optimaalisen suorituskyvyn. Moderneissa uusissa tuotteissa ei ole usein mahdollista käyttää vakiokomponentteja. Silloin tarvitaan uudenlaisia koteloratkaisuja, joiden tuotannossa huomioidaan pienet volyymit yhdessä innovatiivisen muotoilun kanssa.

Perusratkaisut eivät myöskään ole optimaalisia kaikille lopputuotteille. Räätälöidyt tuuletin- ja tuulettimien koteloratkaisut mahdollistavat maksimaalisen tehokkuuden, optimaalisen ilmavirran ja alhaisen melutason. Kun suunnittelemme yhdessä ratkaisun mahdollisimman aikaisessa vaiheessa, voidaan saavuttaa vankka rakenne pienemmällä painolla ja minimoida kärjen välys.

Tuuletinjärjestelmien valmistajille Meconet tarjoaa

 • täydellisen tuulettimen kotelon simuloinnin jo suunnitteluvaiheessa
 • innovatiivisen syvävetotyökaluratkaisun, joka on kehitetty erityisesti tuulettimien koteloita varten ja jolla varmistetaan suuri tarkkuus ja vaativat tuotemuodot
 • nykyaikaisen servokäyttöisen syvävetopuristuslinjan, joka mahdollistaa tuotannon maksimaalisen toistettavuuden, laadun ja tehokkuuden.

Lämpöpumput ja lämmönvaihtimet

Ilmaston lämpeneminen lisää jäähdytysjärjestelmien tarvetta, ja sähkön jyrkkä hinnanhousu on lisännyt kiinnostusta lämpöpumppuja kohtaan. Lämpöpumppujen ja lämmönvaihtimien markkinat ovat kasvaneet valtavasti viime vuosina. Tämä on asettanut haasteita toimitusketjuille, ja toimittajia on saattanut olla vaikea löytää vaativille ohutlevyosille, esimerkiksi päätykappaleille tai putkikomponenteille.

Meconetilla on monen vuoden kokemus lämmönvaihtimien komponenttien valmistuksesta ja suuren mittakaavan tuotannon käynnistämisestä tai jopa erityisten tuotantosolujen rakentamisesta.

Lämpöpumppujen valmistajille Meconet tarjoaa seuraavaa:

 • Tuotekehityksen tuki
  • raaka-aine- ja CO2-säästöt uusien tuotteiden yhteissuunnittelun avulla
  • toiminnallisuus yhdistettynä tehokkaimpaan tuotantotekniikkaan
 • Prototyypit
 • Tehokas suurivolyyminen tuotanto ja mahdollisuus lisätä resursseja
  • yksinkertaiset muodot suurilla volyymeillä erittäin tehokkaasti perinteisellä meistolla
  • monimutkaisemmat muodot servopuristustekniikalla
 • luotettavat toimitukset lyhyillä toimitusajoilla; turvallinen toimitusketju pienemmillä hiilidioksidipäästöillä
 • Kokoonpano ja mahdollisuus valmistaa valmiita asennussarjoja

Ota yhteyttä

Aurinkoenergiaratkaisut

Aurinkoenergiamarkkinat kasvavat nopeasti Euroopassa. Syinä tähän ovat olleet sähkön jyrkkä hinnannousu ja tarve vähentää hiilidioksidipäästöjä. Järjestelmätoimittajien haasteena on kasvattaa tuotantomääriään ja pysyä kysynnän tahdissa. Esimerkiksi asennusjärjestelmän toimittajien tavoitteena on toimittaa järjestelmiä, jotka ovat mahdollisimman helppo asentaa. Tämä tarkoittaa sitä, että asennuksessa säästetään aikaa kattoelementtejä vahingoittamatta.

Raaka-aineen valinta on tärkeää tuotteen painon ja lujuuden vuoksi. Järjestelmien on oltava vakaita ja säänkestäviä. Myös pinnoitteella on tärkeä merkitys. Nämä kaikki ovat tärkeitä seikkoja sekä asennusjärjestelmien että aurinkokeräinten kannalta.

Aurinkosähköasennusjärjestelmien toimittajille ja aurinkokeräinten valmistajille Meconet voi tarjota lyhyemmän markkinoilletuontiajan tuotekehitystuen, prototyppipalvelun ja työkaluvalmistuksen ansiosta. Meconetilla on myös valmiudet vastata kasvaviin volyymivaatimuksiin.

Meconet-ratkaisu

 • Tehokas suurivolyyminen tuotanto ja mahdollisuus lisätä resursseja
  • Yksinkertaiset muodot suurilla volyymeillä erittäin tehokkaasti perinteisellä meistolla
  • Monimutkaisemmat muodot servopuristustekniikalla
 • Raaka-aine- ja CO2-säästöt uusien tuotteiden yhteissuunnittelun avulla; toiminnallisuus yhdistettynä tehokkaimpaan tuotantotekniikkaan
 • Luotettavat toimitukset lyhyillä toimitusajoilla
  • Turvallinen toimitusketju pienemmillä hiilidioksidipäästöillä
  • Joustavat/räätälöidyt logistiikka- ja pakkausratkaisut
 • Mahdollisuus valmistaa valmiita asennussarjoja (lisäpalveluna)
 • Valmiudet kattaa kaikki yksinkertaisista osista teknisesti vaativiin osiin

Ota yhteyttä

Tuulienergiajärjestelmät

Kiinnostus tuulienergiajärjestelmiä, myös pienempiä järjestelmiä kohtaan, on kasvanut voimakkaasti. Tämä on tapahtunut aivan viime aikoina energian korkeiden hintojen ja julkisia investointeja koskevien myönteisten poliittisten päätösten vuoksi. Yhtenä yleisenä haasteena on edelleen se, että siirtokapasiteetti ei riitä kaiken uuden tuotantokapasiteetin liittämiseen kansallisiin verkkoihin.

Euroopassa ei myöskään ole riittävästi kohtuuhintaisia pienempiä tuulivoimalajärjestelmiä kotitalouksille. Tuulivoimalajärjestelmien valmistajille Meconet voi tarjota seuraavaa:

 • Tuotekehitystuki yhteissuunnittelua varten
  • Raaka-aine- ja CO2-säästöt uusien tuotteiden yhteissuunnittelun avulla; toiminnallisuus yhdistettynä tehokkaimpaan tuotantotekniikkaan
 • Tehokas suurivolyyminen tuotanto ja mahdollisuus lisätä resursseja
  • Yksinkertaiset muodot suurilla volyymeillä erittäin tehokkaasti perinteisen meiston avulla
  • Monimutkaisemmat muodot servopuristustekniikalla
 • Luotettavat toimitukset lyhyillä toimitusajoilla
  • Turvallinen toimitusketju pienemmillä hiilidioksidipäästöillä
  • Joustavat/räätälöidyt logistiikka- ja pakkausratkaisut
 • Mahdollisuus valmistaa valmiita asennussarjoja (lisäpalveluna)

Ota yhteyttä

Oletko kiinnostunut yhteistyöstä? Ota yhteyttä!

Haluaisitko tietää lisää e-Mobilityn komponenttiratkaisuistamme? Mitä aikaisemmin meidät kutsutaan keskustelemaan, sitä suuremmat hyödyt tuotesuunnittelun ja tehokkaan tuotannon kannalta. Ota siis yhteyttä meihin!

Tutustu e-Mobility -ratkaisuihin

Sähkövoiman käyttö kasvaa nopeasti maalla, merellä ja lentoliikenteessä. CO2-vähennystavoitteet ovat kunnianhimoisia, ja sähköajoneuvojen ja akkuteknologian markkinat kasvavat nopeasti…

Lue lisää

Kestävä kehitys Meconetilla

Meconetin liiketoimintastrategia on laadittu kestävän kehityksen näkökulmasta. Siitä johdettuna myös kaikki arjen tekeminen on toteutettu vastuullisuus huomioiden. Perheyhtiöllämme on yli sadan vuoden…

Lue lisää

OPAS: Ota nämä asiat huomioon e-Mobility-tuotteiden suunnittelussa

Onko e-Mobility liiketoimintaasi? Onko teillä suunnitteilla tuotteita sähköisen liikkumisen toimialalle? Laadimme sinulle oppaan tehokkaaseen ja ympäristöystävälliseen e-Mobility-tuotteiden suunnitteluun ja tuotantoon.…

Lue lisää