Blogit

Asevalmistajat_juuson_blogi_jousisuunnittelu

Blogi 11.04.2019

Jousisuunnittelu- ja valmistus ovat tarkkaa yhteispeliä

Teemme jousisuunnittelussa ja -valmistuksessa tarkkaa yhteistyötä saadaksemme asiakkaallemme parhaan mahdollisen lopputuloksen.
Lue lisää

Blogi 04.12.2018

Syväveto tuo muotoiluun ja arkkitehtuuriin loistavia uusia mahdollisuuksia

Syvävedon avulla työstettävien materiaalien kirjo on hyvin laaja. Esimerkiksi ruostumaton, pinnoitettu ja pinnoittamaton teräs sekä alumiini, kupari ja messinki taipuvat syvävedolla moninaisiin muotoihin.
Lue lisää
meconet_blogikuva_avantopool

Blogi 05.10.2018

Yksinkertainen idea, nerokas ratkaisu

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, kuuluu vanha sanonta. Meconetillä olemme asiasta harvinaisen samaa mieltä. Tavoitteenamme on ratkaista asiakkaidemme sekä valmistusteknisiä että logistisia haasteita. Samalla vapautamme asiakkaidemme kallisarvoista aikaa heidän omaan ydinliiketoimintaansa. Protovalmistus tarjoaakin joustavan ja nopean polun kohti volyymituotteita.
Lue lisää

Blogi 03.10.2018

Onnistuneet messut tehtiin yhdessä

Viime viikkoisilta Alihankinta-messuilta jäivät päällimmäiseksi mieleen lukuisat asiakastapaamiset.
Lue lisää
Blogikuva_100918

Blogi 10.09.2018

Syvävetomenetelmä tuo kustannussäästöjä

Helposti sorrutaan ajattelemaan, että syvävetotuotteet ovat kalliita. Olemme törmänneet esimerkiksi siihen, että asiakkaat saattavat omissa prosesseissaan arkailla siirtymistä syvävetoteknologian käyttöön, koska mieltävät vaaditut työkaluinvestoinnit liian korkeiksi.
Lue lisää
Blogikuva_150618

Blogi 15.06.2018

Suunnitteluosaaminen punnitaan suurivolyymisissä tuotteissa

Olemme kirjoittaneet tänä keväänä blogissamme huolellisen jousisuunnittelun tärkeydestä ja antaneet vinkkejä sen toteuttamiseen. Todellisuudessa jousisuunnitteluun liittyy kuitenkin muutakin kuin itse komponentin suunnittelu.
Lue lisää
Blogikuva_110518

Blogi 11.05.2018

Hyvin suunniteltu jousi kestää vaativassakin ympäristössä

Hyvin toteutetussa jousisuunnittelussa jousen käyttötarve ja -ympäristö ohjaavat suunnittelutyötä. Edellisessä blogikirjoituksessa nostin esille jousen käyttötarpeen kartoittamisen tärkeyden, mutta vähintään yhtä tärkeää on huomioida myös jousen käyttöympäristö, joka asettaa omat vaatimuksensa suunnittelulle.
Lue lisää
Blogikuva_160418

Blogi 16.04.2018

Näin selätät jousisuunnittelun yleisimmän haasteen

Jousen pääasiallinen tehtävä on tuottaa lopputuotteen toimintaan tarvittava voima. Mutta toimiakseen jousi tarvitsee ympärilleen riittävästi tilaa. Jousisuunnittelun haaste numero 1 onkin usein se, että tilaa varataan liian vähän, jolloin suunnitteluun joudutaan käyttämään normaalia enemmän aikaa ja resursseja. Hyvä uutinen on kuitenkin, että ongelma on vältettävissä, jos jousen suunnittelun aloittaa ennen kuin kaikki muu jousen ympärillä on määritelty.
Lue lisää
Ladataan...